1953
Sponsor(s): Representatives Kessler and Buck

Brief Description: Describing what is not an alteration of a mobile
home.

HB 1953 - DIGEST
(SUBSTITUTED FOR - SEE 1ST SUB)

Declares that the following shall not be considered an
alteration of a mobile home for the purposes of this section if
performed by an owner or registered contractor following the sale
of the mobile home: (1) Auxiliary structures such as storage
sheds, car ports, awnings, porches, or stairs that are
independently supported, even though they contact the mobile home
at one or more points;

(2) Alterations or repairs to electrical or plumbing systems
or appliances that are performed by a contractor licensed under
chapter 19.28 RCW, or who holds a certificate issued under chapter
18.106 RCW, and is promptly approved upon completion by a local
building official who enforces the codes adopted under chapter
19.27 RCW,;

(3) The application of paint or other coating to the exterior
or interior of the mobile home intended to protect the surface,
exclude water, or maintain or improve the appearance of the mobile
home;

4) Repairs to the roof, siding or other exterior systems

where the material used in the repair or replacement is the same or
comparable to the original in performance and weight, does not
alter any structural system of the mobile home, and the work is
done by a registered contractor; and

(5) Any other repair, replacement, or installation that would
not require a permit from a local building official if the same
repair or replacement was performed on a residence other than a
mobile home.



