2896

Sponsor(s): Representatives Cooper, Delvin, Conway, Campbell,
Kirby, Hurst, Jackley, Sullivan, Chase, Darneille, Santos, Ogden,
Quall, Morell, Simpson, Schual-Berke, Fromhold, McDermott and
Romero

Brief Description: Allowing certain emergency medical technicians
to transfer service credit.

HB 2896 - DIGEST
(AS OF HOUSE 2ND READING 2/18/02)

Provides that an employee who was a member of the public
employees’ retirement system employed as an emergency medical
technician for a city, town, or county; is employed as an emergency
medical technician for a fire department of a city, town, or
county; and whose job was relocated from another department of a
city, town, or county government to a fire department of that same
city, town, or county; has the following options: (1) Remain a
member of the public employees’ retirement system; or

(2) Leave any service credit earned as a member of the public
employees’ retirement system in the public employees’ retirement
system, and have all future service earned in the law enforcement
officers’ and fire fighters’ retirement system plan 2, becoming a
dual member under the provisions of chapter 41.54 RCW, or

(3) Make an election, filed in writing with the department of
retirement systems, to transfer service credit previously earned as
an emergency medical technician for a city, town, or county in the
public employees’ retirement system plan 2 to the law enforcement
officers’ and fire fighters’ retirement system plan 2 as defined in
RCW 41.26.030.



